“Captureaza baza” Capturarea bazei este un punct cheie in jocul de Laser Megazone, ca si in cazul uni razboi real,unde se concretizeaza prin capturarea unui trofeu, de regula un steag din tabara adversa,care devine dovada reusitei si este o sursa de demoralizare pentru tabara inamica.. Orice echipa demna de acest titlu viseaza sa devina campioana.Jocul nu este unul usor,necesita tactica ,munca de echipa,rapiditate si eficacitate. Numai jucatorii buni pot sa tinteasca mai sus si competitia este dura chiar si in interiorul echipei pentru a detine rolurile cheie : vei fi capabi sa raspunzi provocarii ? Are echipa ta puterea necesara?Depinde de tine sa te antrenezi si sa-ti motivezi echipa … Descriere : Jocul cu ” capturarea bazei ” este un joc tactic, de echipa, al carui scop este de a distruge baza echipei adverse. Bazele sunt de fapt un dom, semnalizat printr-un girofar intr-o anumita zona a labirintului bine definita. O zona albastra, cu un girofar albastru pentru echipa albastra, si o zona galbena, cu un girofar galben pentru echipa galbena. Aceeasi baza poate fi distrusa de mai multe ori pe parcursul aceleiasi partide de joc, si daca este necesar, de mai multe ori de catre acelasi jucator. Pentru a acumula puncte si a castiga aceasta partida un jucator bun va incerca sa distruga baza adversa de cat mai multe ori. Cum sa distrugi baza adversarilor tai? Un jucator trebuie sa tinteasca baza de 5 ori fara sa fie dezactivat de catre un adversar si fara ca unul dintre coechipierii sai sa tinteasca si el spre baza in acelasi timp. Baza este dezactivata timp de 5 secunde intre fiecare tragere. Odata atinsa de 5 ori, ea va fi dezactivata 30 secunde si va aduce 2000 de puncte jucatorului care a distrus-o. Atentie la reactia bazei distruse …va deveni ofensiva si daca esti atins vei fi dezactivat 30 de secunde !!! O baza poate fi distrusa o singura data de catre acelasi jucator pe parcursul jocului.

Un joc de echipa foarte tactic …

Este important pentru fiecare echipa sa decida cine va ataca baza, cine il va proteja si cine ramane in apararea bazei proprii. Rolurile trebuie desemnate deci inaintea inceperii partidei. Jucatorii care ataca incearca sa distruga baza adversa, cei care ii apara vor incerca sa impiedice advesarii sa intre in baza.

Jucatorii care ataca sunt tinta preferata a aparatorilor. Un jucator care a distrus baza se va reintoarce in baza sa pentru a se face “pierdut ” si se va pozitiona ca aparator pentru a lasa unui coechipier posibilitatea de a ataca la randul sau baza adversa.